22 Mart 2015 Pazar

İZMİR ÇIKIŞLI BALKAN TURU/TURLARI

Büyük Balkan Turu Programı

1 GÜN – 1.TUR : 15 TEMMUZ ÇARŞAMBA ( 2.TUR : 19 EYLÜL CUMARTESİ ) :  SELANİK : Saat 00.01’de İzmir‘den belirlenen noktadan konuklarımızı aldıktan sonra yola çıkıyoruz. Yolda vereceğimiz uygun molaların ardından Ayvalık, Çanakkale, üzerinden İpsala Sınır Kapısına ulaşıyoruz Gümrük ve pasaport işlemlerinden sonra, sabah saatlerinde Selanik e doğru yolumuza devam ediyoruz. Selanik e varışımızın ardından turumuza ulu önder Atatürk’ ün evini ziyaret ederek başlıyoruz. Panoromik şehir turumuzda; Kordon, Beyaz Kule, Döner Kule, Fuar Meydanı, Yunanistan’ın en büyük katedrali olan Aya Dimitros Katedrali, Hamza Bey Camii, E.Venezelo – P.Konstantin heykelleri, Vardar, Makedonya, Aristoteles, meydanları görülecek yerler arasındadır. Tur bitiminde otele yerleşme. Akşam serbest zaman ( akşam dileyen misafirlerimizle birlikte sirtaki gecesine katılıyoruz. ) Geceleme Selanik Otelimizde

2. GÜN – 1.TUR : 16 TEMMUZ PERŞEMBE ( 2.TUR : 20 EYLÜL PAZAR ) : ÜSKÜP : Sabah kahvaltısının ardından Üsküp’ e doğru hareket ediyoruz. Üsküp şehir turumuzda taş sokakları ve tarihi binaları ile Türk çarşısı, Vardar nehri, kale, 6. yy.’dan kalma Taş Köprü, Türk Mahallesi , Makedonya Meydanı, Büyük İskender heykeli göreceğimiz yerler arasındadır. Tur bitimi Ohrid e doğru yolumuza devam ediyoruz. Ohride varış ve otelimize yerleşme. Geceleme Ohrid otelimizde

3.GÜN – 1.TUR : 17 TEMMUZ CUMA ( 2.TUR : 21 EYLÜL PAZARTESİ ) :  BİTOLA / RESNE / ST.NOUM : Sabah kahvaltımızın ardından bir saatlik yolculuğun ardından Manastır ( Bitola) ulaşarak, Atamızın okulu olan Askeri -Rüştiye yi geziyoruz. Manastırda İsakiye cami, saat kulesi. pekmez meydanı, Osmanlıdan kalan orduevi ,telgrafhane, göreceğimiz yerler arasındadır. Manastır gezimizi tamamlayıp yol güzergahında bulunan Resne de Resne li Niyazi nin sarayını ziyaret edip Ohri ye geri dönenek Ohri gölünün doğduğu yer olan st.-naum u geziyoruz. Tur bitimi Otelimizde alacağımız akşam yemeği sonrası serbest zaman. Geceleme Ohrid otelimizde.

4. GÜN – 1.TUR : 18 TEMMUZ CUMARTESİ ( 2.TUR : 22 EYLÜL SALI ) :  STURUGA / OHRİD : Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından Unesco nun kültür mirası listesinde olan Ohri şehir turumuzda Türk çarşısı, Aziz Klemeus heykeli ve meydanı, Hacı Turgut cami göreceğimiz yerler arasındadır. Öğle yemeğimizin ardından Ohri gölünün Dirim nehrine boşaldığı Sturuga yı görüyoruz. Tur bitimi serbest zaman. Geceleme Ohrid otelimizde.

5. GÜN – 1.TUR : 19 TEMMUZ PAZAR ( 2.TUR : 23 EYLÜL ÇARŞAMBA ) : TİRAN / İŞKODRA : Otelimizde alacağımız sabah kahvaltımızın ardından Arnavutluğun başkenti Tiran a hareket ediyoruz . Bektaşiliğin Avrupa’daki merkezi sayılan Tirana varışımızı takiben şehir turumuza başlıyoruz.1789 Yılında yapımına başlanan ve 1923 yılında tamamlanan Ethem Bey Camii, İskender Meydanı, 19. yüzyılın başında inşa edilen Kaplan Paşa türbesi, Sekiz Sütünlu Türbe, Bilinmeyen Partizanlar Anıtı, Tiran’ın sembolü 1821 yılında Ethem Bey tarafından yaptırılan saat kulesi ,1999 yılında İşkodralı çocuklar tarafından isyan sırasında atılan kurşunların eritilmesiyle yapılan Barış Çanı, görülecek yerler arasındadır. Tur bitini İşkodra ya hareket. İşkodra da otelimize yerleşme ve serbest zaman . Geceleme İşkotra otelimizde.

6. GÜN – 1.TUR : 20 TEMMUZ PAZARTESİ ( 2.TUR : 24 EYLÜL PERŞEMBE ) : BUDVA / KOTOR / DOBRONVİK : Sabah kahvaltımızın ardından Karadağ hareket. Muhteşem sahilleri, çok renkli gece hayatı ile Balkanların en ünlü tatil merkezlerinden biri olan Budva’ya varıyoruz. Burada yapacağımız yürüyüş turunda Stari Grad (eski şehir merkezi) ve kaleyi geziyoruz. Budva’dan ayrılıp, muhteşem manzara eşliğinde Karadağ sahillerinden Kotor’a ulaşıyoruz. Bir içdeniz olan Kotor’da panaoromik bir gezinin ardından, kısa ve keyifli bir yolculuktan sonra, akşam saatlerinde Hırvatistan’a geçerek İtalyanca adı Ragusa olan, Adriyatik’in en eski ticaret limanlarından Dubrovnik’e ulaşıyoruz. Panoromik Dubrovnik turumuza UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil olan Eski Şehir Meydanı ile başlıyoruz. Şehrin Kule ve Surları, Aziz Vlah Kilisesi, Knez Köşkü, ünlü şair Gundulic’in Heykeli, Tarihi Çeşme ve 14. yüzyıldan kalma eski eczanesine de ev sahipliği yapan Francis Manastırı, Rektor Sarayı, şehir kapıları ve diğer önemli yapılar görülecektir. Dubrovnik de vereceğimiz serbest zaman sonrasında akşam Mostar’a hareket. Geceleme Otobüs – Yol.

7. GÜN – 1.TUR : 21 TEMMUZ SALI ( 2.TUR : 25 EYLÜL CUMA ) : MOSTAR / SARAY BOSNA : Sabah erken saatlerde Bosna-Hırvat sınırından geçerek ulaşacağımız Mostar da; Mostar Köprüsü, Kuyumcular Çarşısı, Koska Mehmed Paşa Camii, Eski Hamamı gördükten sonra Saraybosna’ya doğru yolumuza devam ediyoruz. Saray Bosna ya varışımızın ardından otelimize yerleşme ve kısa süreli dinlenmenin ardından ,gerçekleştireceğimiz şehir turumuzda ; Meşhur Baş Çarşı, Tarihi Osmanlı Hanı, Morica Han, Katolik Katedrali, Sinagog, Hüsrev Bey ve Ferhadiye Camileri, 1914’te Franz Ferdinand suikastinin gerçekleştiği Latin Köprüsü, Eski Kütüphane, göreceğimiz yerler arasında yer alır. Tur bitiminde serbest zaman. Geceleme Saray Bosna otelimizde.

8. GÜN – 1.TUR : 22 TEMMUZ ÇARŞAMBA ( 2.TUR : 26 EYLÜL CUMARTESİ ) :  BELGRAD : Sabah kahvaltımızın ardından Belgrad a hareket. Belgrad a varışımızın ardından gerçekleştireceğimiz Belgrad şehir turunda; Yeni Belgrad, Tito’nun Mozolesi, Yeni Adalet Sarayı, Federal Parlamento, Terazije Caddesi, Ulusal Tiyatro, Osmanlı donanmasının ikmal merkezlerinden Belgrad Kalesi, Kale Meydanı, Taş Meydan’ı Şehit Ali Paşa Türbesi, Bayraklı Cami ve Meryem Ana Gül Kilisesini Sava Katedrali’ görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi serbest zaman Geceleme Belgrad otelimizde.

9. GÜN – 1.TUR : 23 TEMMUZ PERŞEMBE ( 2.TUR : 27 EYLÜL PAZAR ) :  SOFYA : Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından Sofya ya hareket. Sofya ya varış ve otelimize yerleşme ve kısa süreli dinlememizin ardından panoromik Sofya şehir turumuzda Balkanların en büyük kilisesi olan Aleksandr Nevski Katedrali, Balkanların en büyük kütüphanelerinden olan Milli Kütüphane ve Sofya Üniversitesi, günümüzde arkeoloji müzesi olarak kullanılan Ula Cami, şehrin simgesi Sofya heykeli, Banyabaşı Cami (Seyfullah Efendi Cami ) görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası serbest zaman. Geceleme Sofya otelimizde.

10. GÜN – 1.TUR : 24 TEMMUZ CUMA ( 2.TUR : 28 EYLÜL PAZARTESİ ) :  SOFYA / KAPIKULE / EDİRNE / İZMİR : Sabah kahvaltımızı ardından Kapıkule ye doğru yolumuza devam ediyoruz. Kapıkule sınır kapısında pasaport ve gümrük işlemlerimizin ardından, ülkemize giriş yapıyoruz. Keşan /Çanakkale yolu ile gece geç saatlerde İzmir de oluyoruz.

ÜCRETE DAHİL OLANLAR
  • Lüx tur otobüsleri ile ulaşım
  • Türkçe rehberlik hizmetleri
  • 8 Gece ve 4* otellerde konaklama
  • Otellerde alınan sabah kahvaltısı
  • 5 Gece akşam yemeği.

ÜCRETE DAHİL OLMAYANLAR
  • 15 TL Dahil yurt dışı çıkışı fonu
  • 120 € Vize ücreti ve hizmet bedeli
  • 20 € Seyahat sigortası
  • Kişisel harcamalar

YEŞİL PASAPORTLARA VİZE ÜCRETİ YOKTUR
KREDİ KARTINA 9 AY TAKSİT İMKANI
NOTLAR :
  • Turlarımıza ödeme yapılmadan kayıt alınmamaktadır.
  • Vize alımlarında acentemiz konsolosluk ile yolcu arasında aracı konumundadır. Vize müracaatı için gerekli evrakların tam ve eksiksiz olarak tarafımıza verilmesi gerekmektedir.
  • Yolcumuzun sigortası olsa bile, TURSAB zorunlu seyahat sağlık sigortası yapılması gerekmektedir.
  • Hava muhalefeti nedeni ile olabilecek değişikliklerden, acentemiz sorumlu değildir.
  • Rehberimiz program içeriği aynı kalmak koşulu ile program akışında değişiklik yapabilir.
  • Panoramik turlar herhangi bir müze veya ören yeri girişi içermez.
  • Tur kalkmadan 3 gün önce lütfen tur kalkış saatini, buluşma yeri ve saatini büromuzdan teyit ediniz.
  • Seyahat sırasında unutulan ve kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder